top of page

"Story Follows State": Polyvagal teori i terapirummet

Opdateret: 8. feb.

Kender I det, når de små hår i nakken rejser sig af begejstring? Det er det, der skete for mig, da jeg hørte podcastafsnittet forneden. Og det er ikke kun fordi gæsten Deb Dana har en super sexet stemme. "Therapist Uncensored" er en rar, nede på jorden podcast, som er lavet af to amerikanske psykologer, der gør "state of the art" neuroscience tilgængeligt og relevant for alle. De oversætter indviklet forskningssprog til begreber, som alle kan forstå og bruge - både i terapirummet og i hverdagen. Afsnittet her forklarer Stephen Porges' fascinerende Polyvagal teori i hverdagssprog. Polyvagal teori handler kort og godt om, hvordan vores nervesystem er bygget til at reagere på trusler, og hvordan det former de historier vi fortæller om os selv og vores tilstand. Men den handler også om, hvor vigtig tryghed og relationer er, for at vi kan fungere effektivt og trives i vores hverdag.

Da jeg selv er en forskningsnørd, der har arbejdet med angst i mange år, og interessere mig for tryghed, taler dette afsnit lige ind i mit hjerte (link her).


"Story follows state" er også en af grundende til, at jeg fokusere på følelser og på eksponering til følelser i mit arbejde som psykolog: Det er i vores krop og i vores følelser forandringer starter - ikke oppe i hovedet.


Vil du gerne lære mere om, hvordan du kan hjælpe dine klienter med at skabe tryghed, også når der er svære følelser til stede? Vil du gerne blive skarpere på, hvordan du kan bruge eksponering mere effektivt og forsvarligt i din praksis som psykolog?


Kom med på næste hold af "Masterclass: Eksponering i egen praksis".


For flere detaljer tryk her:Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page