"Story Follows State": Polyvagal teori i terapirummet

Kender I det, når de små hår i nakken rejser sig af begejstring? Det er det, der skete for mig, da jeg hørte podcastafsnittet forneden. Og det er ikke kun fordi gæsten Deb Dana har en super sexet stemme. "Therapist Uncensored" er en rar, nede på jorden podcast, som er lavet af to amerikanske psykologer, der gør "state of the art" neuroscience tilgængeligt og relevant for alle. De oversætter indviklet forskningssprog til begreber, som alle kan forstå og bruge - både i terapirummet og i hverdagen. Afsnittet her forklarer Stephen Porges' fascinerende Polyvagal teori i hverdagssprog. Polyvagal teori handler kort og godt om, hvordan vores nervesystem er bygget til at reagere på trusler, og hvordan det former de historier vi fortæller om os selv og vores tilstand. Men den handler også om, hvor vigtig tryghed og relationer er, for at vi kan fungere effektivt og trives i vores hverdag.

Da jeg selv er en forskningsnørd, der har arbejdet med angst i mange år, og forsker i tryghed, taler denne afsnit lige ind i mit hjerte.

God lytning!339 visninger

Vil du kontakte mig?

Ring eller send en besked, så kontakter jeg dig så hurtigt som muligt

Når du mailer til mig, vil jeg som oftest kunne svare dig samme dag. Du er også velkommen til at sende en SMS eller ringe til mig. Hvis jeg er optaget kan du indtale en besked, eller sende en SMS om, hvordan du helst vil kontaktes.

Psykolog

Ruth Aharoni Nielsen