top of page

Mod, sårbarhed og Netflix

Opdateret: 11. feb.

Hvis du vil tilbringe en hyggelig time, så tjek lige den her TED talk på Netflix med Brene Brown om mod og sårbarhed.

Men hvad har det med psykoterapi at gøre?


Vi lever i en tid, hvor ting ændrer sig hurtigt, og hvor vi skal omstille os oftere end før. Ændringer kræver næsten altid, at vi skal ud af vores tryghedszone, hvilke nogle gange kan være meget spændende. Andre gange kan det være skræmmende eller endda angstprovokerende. Og det er lige der - når vi skal vælge, om vi skal holde fast i det gamle og kendte, eller om vi skal træde frem i det nye og ukendte – det er lige der, hvor det kræver mod. Mod til at springe ud i det ukendte og det uvisse.


Mod til at turde fejle og opleve nederlag, frem for at vælge den sikre vej. Det er det samme mod, som jeg opfordrer angstklienter til at udvise gang på gang i klinikken og i deres liv så de ikke ender med at sidde fast i et liv, som har været svært alt for længe.


De fleste af os forbinder ikke mod med sårbarhed, men det er lige præcis, hvad Brené Brown gør. Hun påpeger så fint, at der ikke kan være en modig handling uden villigheden til at være sårbar og uden villighed til at mærke ubehagelige følelser undervejs. For når vi tør leve livet, som dem vi er, så kan vi også regne med at fejle, at opleve nederlag, og at mærke en masse ubehag på vejen. Uanset om det gælder arbejdslivet, kærlighedslivet, eller andre arenaer.

Men alternativet – ikke at møde op; ikke at træde frem som den vi er; ikke at leve det liv, som vi vil, og ikke at mærke ubehag – vil være et større nederlag. Det vil betyde at gå helt i stå.

Du kan se Brené Browns Ted talk her.


Vil du gerne blive bedre til at hjælpe dine klienter med at leve det liv, som de egentligt gerne vil?

Vil du gerne blive skarpere på, hvordan du kan bruge eksponering mere effektivt og forsvarligt i din praksis som psykolog?

Du kan stadigvæk nå at være med på næste hold af "Masterclass: Eksponering i egen praksis" i slutningen af maj 2024.


For flere detaljer:

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page