top of page

Angst

Angst og mod

Angst
 

Angst er ekstremt ubehageligt.

Angst får os til at gå i stå, trække os tilbage og undgå bestemte situationer. Selvom angst er del af livet kan den nogen gange være ekstremt invaliderende og stå i vejen for, at man lever det liv, man gerne vil.

Når man opsøger behandling for angst, er det tit efter, at man i lang tid har forsøgt at komme væk fra angsten ved hjælp af forskellige strategier. Man har typisk oplevet, at det lykkedes på kort sigt. Efter nogen tid, har man oplevet, at angsten kommer tilbage, og tit er den stærkere, større, og mere skræmmende end før. Med tiden oplever man typisk, at en større og større del af ens liv og energi er kommet til at handle om at undgå angsten. Man får også tit øje på, at den tid og energi, som man bruger på at undgå angsten, har konsekvenser for ens relationer, arbejde, fritid og kræfter. 

I terapien starter vi typisk med at identificere de mønstre, man er blevet fanget ind i, og sammen bliver vi klogere på, hvad der skal til for at ændre dem. Vi undersøger angsten, og lærer den at kende, i stedet for at undgå den. Tit og ofte vil man opleve, at angsten går over. 

Vi eksperimenterer løbende med at nærme os angsten, frem for at fjerne os fra den. De dristige skidt man tager i terapien er typisk med til, at man nærmer sig det liv, man egentlig gerne vil leve.

For at læse mere om angst kan du besøge angstforeningens hjemmeside her. 

Mod

Mange gange står vi i situationer i vores liv, der kræver mod. Det kan være i forbindelse med store livsændringer, som vi enten selv har ønsket, eller som livet har kastet os ud i. Ofte kræver det modige beslutninger at komme videre.
Det er ikke altid, at vi kan finde modet og føle os klar til udfordringen, og nogle gange lammes vi i processen og har brug for hjælp. 
I terapirummet kan vi sammen få øje på, hvad det egentligt er for et sted du befinder dig, og hvad der er vejen frem lige nu: Hvad kræves der egentligt af dig lige nu? Hvad er det du mangler for at komme videre? Hvad er de vigtigste værdier og mål i dit liv, som du gerne vil bygge videre på? Vi kommer til at tale om, hvordan man finder modet til at være sig selv tro. 

Mere om mod og sårbarhed kan du læse her

  • Panik angst

  • Agorafobi

  • Generaliseret angst

  • Social angst

  • Eksamensangst

  • Enkelte fobier

  • Angst og ADHD

bottom of page