Søvn

Søvn er et af menneskets meste basale behov. Søvnmangel påvirker kroppen og gør os mindre resistente overfor fysiske sygdomme og psykisk pres. Det er meget svært, at fungere uden søvn, og søvnmangel kan medføre en lang række problemer, som fx. koncentrationsbesvær, ængstelighed, vrede, dårligt humør, og bekymringstendens. Det går tit udover ens relationer, funktionniveau og evnen til at arbejde eller blot nyde de små ting i livet. 

I et samfund, hvor vi konstant har travlt og hvor der er krav til, at man skal være "på" - også når man har fri, kan det være en udfordring at sove godt. Men selvom man er kommet ind i en dårlig spiral, hvor manglende søvn er blevet en almindelig del af hverdagen, kan man sagtens få det vendt. Varigheden af en effektiv søvnbehandling kan variere. Lider man fx også af angst eller med depression, eller er man stressramt, kan der være behov for at takle disse problemstillinger sideløbende med søvnbehandlingen.

Er der tale om en enkel søvnproblematik, er behandlingen typisk kortvarigt. Er der derimod tale om en søvnproblematik, som er et led i stress, angst eller depression, kan behandlingen være længervarende. I visse tilfælde vil der anbefales en kombination med medicinsk behandling.