Det går an og det går over

Når mine klienter får et panikanfald midt i en session, er det noget af det meste hjælpsomme de oplever. Og de plejer tit at vende tilbage til oplevelsen - både i hverdagen og i terapirummet.

Det er ikke panikanfaldet som sådan, der gør en forskel; den følelse kender de alt for godt. Det er oplevelsen af, at det faktisk går an, og at det går over, der gør et indtryk.

Vi har en tendens til at overse, at vi faktisk klarer det bedre end vi frygter. Vi glemmer tit, at vores følelser og kropslige fornemmelser er selvregulerende og i konstant forandring. Især glemmer vi det når vi har det skidt. Sjovt nok er vi til gengæld helt med på, at det grineflip vi er midt i, holder op på et tidspunkt. Så når man er midt i et panikanfald, eller bare har en rigtig dårlig dag, kan det være hjælpsomt at huske på, at det også vil gå over. Og i svære perioder af livskrise; tab eller sorg - hvor dagene i en længere periode synes at være svære at komme igennem - er det værd at huske, at også dét vil gå over. Selvom vi ikke altid kan se en ende på det.

Vi plejer at klare det bedre end vi frygter.

Og dét er værd at huske på.


32 visninger

Vil du kontakte mig?

Ring eller send en besked, så kontakter jeg dig så hurtigt som muligt

Når du mailer til mig, vil jeg som oftest kunne svare dig samme dag. Du er også velkommen til at sende en SMS eller ringe til mig. Hvis jeg er optaget kan du indtale en besked, eller sende en SMS om, hvordan du helst vil kontaktes.

Psykolog

Ruth Aharoni Nielsen